Vaječňák

21274 kcal · 1640g cukru · 1430g tuku · 443g proteinu

Idealní pro alkoholoiky, kteří se chtějí před Vánocemi trochu zklidnit.


Ingredience


Potřebné náčiní


Nejprve vyšlehejte žloutky s krystalem, vanilkovým cukrem a semínky z vanilkového lusku.


Směs dejte za studena do hrnce, kde rovnou přidáte mléko, smetanu a salko.


Pořádně promíchejte, aby se vše spojilo, a pak zapněte malý oheň, za stálého míchání, aby nedošlo k vytvoření omelety.


Mezitím si v troubě sanitizujte láhve.


Nastavte si ponorný teploměr na 50°C. Při dosažení této teploty přidejte rum.


Teploměr nastavte na 68°C a míchejte, dokud není tato teplota dosažena. Poté sundejte směs z ohně a míchejte ještě chvíli, aby se trochu ochladila.


Vaječňák můžete přecedít pro odstranění hrudek a nalít rovnou do lahvi.


Rozdávejte opravdu až na Vánoce, jinak to všichni vychlastají a budete to muset vařit znovu.