Smažená rýže s kuřecím masem★
5 porcí
30 minut
Maso
Pálivé
Slané
Umami
1800 kcal
·
3g cukru
·
27g tuku
·
138g proteinu
Hrozně dobrej recept kterýho jsem se už hrozně přežral. :(

300 g
dlouhozrné rýže600 g
vody1 lžíce
máslašpetka
soli500 g
kuřecích prsíček1 ks
sladké paprikydle chuti
gyros kořenídle chuti
tabascodle chuti
světlá sojová omáčkadle chuti
teriyaki omáčka
Ingredience
300 g
dlouhozrné rýže600 g
vody1 lžíce
máslašpetka
soli
Vařte vodu do dosažení bodu varu, přidejte máslo a špetku soli. Poté vsypte rýži, zapokličkujte a vařte 17 minut na nejmenším plameni. Pro nejlepší výsledky použijte den starou rýži.
500 g
kuřecích prsíček1 ks
sladké papriky
Nakrájejte papriku na malé kousky a vložte do woku na střední plamen. Mezitím nakrájejte maso na malé kousky.
Kontrolujte papriku, aby se nepřipálila.
Jakmile je paprika dostatečně podušená, přidejte maso, posypte gyros kořením a zvyšte plamen. Smažte 3-4 minuty, dokud nejsou kousky masa opečené ze všech stran.
Snuižte plamen a maso dochuťte tabascem.
Pokud máte den starou rýži, přidejte ji do woku a zalejte sojovou omáčkou. Pokud máte čerstvou rýži, servírujte ji na talíř a polejte sojovkou. Přidejte maso z woku.
Pokapejte rýži s masem teriyaki omáčkou. Případně dozdobte čerstvým pórkem nebo sezamovými semínky.