Smažená rýže s kuřecím masem★
5 porcí
30 minut
Maso
Pálivé
Slané
Umami
1800 kcal
·
3g cukru
·
27g tuku
·
138g proteinu
Hrozně dobrej recept kterýho jsem se už hrozně přežral. :(
300 gdlouhozrné rýže600 gvody1 lžícemáslašpetkasoli500 gkuřecích prsíček1 kssladké paprikydle chutigyros kořenídle chutitabascodle chutisvětlá sojová omáčkadle chutiteriyaki omáčka
Ingredience
300 gdlouhozrné rýže600 gvody1 lžícemáslašpetkasoli
Vařte vodu do dosažení bodu varu, přidejte máslo a špetku soli. Poté vsypte rýži, zapokličkujte a vařte 17 minut na nejmenším plameni. Pro nejlepší výsledky použijte den starou rýži.
500 gkuřecích prsíček1 kssladké papriky
Nakrájejte papriku na malé kousky a vložte do woku na střední plamen. Mezitím nakrájejte maso na malé kousky.
Kontrolujte papriku, aby se nepřipálila.
Jakmile je paprika dostatečně podušená, přidejte maso, posypte gyros kořením a zvyšte plamen. Smažte 3-4 minuty, dokud nejsou kousky masa opečené ze všech stran.
Snuižte plamen a maso dochuťte tabascem.
Pokud máte den starou rýži, přidejte ji do woku a zalejte sojovou omáčkou. Pokud máte čerstvou rýži, servírujte ji na talíř a polejte sojovkou. Přidejte maso z woku.
Pokapejte rýži s masem teriyaki omáčkou. Případně dozdobte čerstvým pórkem nebo sezamovými semínky.