Quesadilla - kuřecí Fajitas s domácí salsou

2014kcal · 12g cukru · 120g tuku · 102g proteinu

Pico aby mi upadly ruce, ale kdyz mam takovej hlad ze jsem tejden nejedl tak to je o to lepsi.


Ingredience na quesadilla


Ingredience na salsu


Potřebné náčiní


Nejprve očistěte kuřecí prsíčka od šlach a nakrájejte je na 2cm plátky.

Udělejte marinádu z olivového oleje, limetkové šťávy, korianru, tabasca, papriky, česneku, soli a pepře.

Naložte kuřecí prsíčka do marinády a nechte je odležet v lednici alespoň 3 hodiny.


Mezitím si připravíme salsu. Vezměte si cedník a vložte do něj drcená rajčata. Nechte je odkapat.

Nakrájejte si cibulku a papričku na malé kousky a přidejte je do mísy kam dáte i přecezená rajčata.

Ochuťte salsu koriandrem, solí, pepřem, tabascem a limetkovou šťávou. (můžete přidat i česnek a nebo med)


Po 3 hodinách osmažte kuřecí prsíčka na pánvičce ve vlastní marinádě. Smažte dozlatova a tak aby byly hotové uprostřed.

Poté je dejte stranou a nechte je odpočinout než dvouma vidličkama roztrháte na malé kousky.


Nakrájejte si papriku a cibuli na malé kousky a podušte je do měka ve woku.

Přidejte trhané kuřecí maso a promíchejte.


Dejte na jednu polovinu tortily smeš z woku a posypte dostatkem nastrohaného sýru.

Dejte zapéct do grilu nebo na plochou pánvičku. (pokud používáte pánvičku, tak ji předehřejte na střední plamen) Po chvíli obraťe a nechte zapéct i druhou stranu.


Hotové quesadilly nakrájejte na 4 trojúhelníky a podávejte s domácí salsou a zakysanou smetanou.