Punčový dort★
8 porcí
90 minut
Sladké
400 kcal
·
50 g cukru
·
20 g tuku
·
5 g proteinu
Lahodný punčový dort s rumovou příchutí.

4 ks
vejce200 g
kr. cukr250 g
máslo1 bal.
smetana ke šlehání1 ks
prášek do pečiva300 g
polohrubé moukydle potřeby
džem na potřenídle potřeby
potravinářská barva - červená
Ingredience na těsto
350 ml
voda200 ml
malinový sirup200 ml
rum
Ingredience na punč
100 g
cukr moučka1 lžíce
horká voda1 lžíce
citronová šťáva
Ingredience na polevu
4 ks
vejce200 g
kr. cukr250 g
máslo1 bal.
smetana ke šlehání300 g
polohrubé mouky1 ks
prášek do pečivadle potřeby
potravinářská barva - červená
Vajíčka šleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozdělíme na 2 části, druhou přibarvíme barvivem.
Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme bílé těsto. Na bílé těsto navrstvíme růžové těsto, pěkně uhladíme a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů
(30 minut)
dozlatova.
350 ml
voda200 ml
malinový sirup200 ml
rum
Upečené těsto zalijeme punčem (voda + sirup + rum).
dle potřeby
džem na potření
Korpus překrojíme na polovinu a slepíme ho džemem. Povrch polijeme polevou, pocákáme čokoládou.
100 g
cukr moučka1 lžíce
horká voda1 lžíce
citronová šťáva
Vodu a šťávu promícháme a postupně přidáváme cukr. Smícháme hladkou polevu, kterou nalijeme na koláč a necháme zatuhnout.