Punčový dort★
8 porcí
90 minut
Sladké
400 kcal
·
50 g cukru
·
20 g tuku
·
5 g proteinu
Lahodný punčový dort s rumovou příchutí.
4 ksvejce200 gkr. cukr250 gmáslo1 bal.smetana ke šlehání1 ksprášek do pečiva300 gpolohrubé moukydle potřebydžem na potřenídle potřebypotravinářská barva - červená
Ingredience na těsto
350 mlvoda200 mlmalinový sirup200 mlrum
Ingredience na punč
100 gcukr moučka1 lžícehorká voda1 lžícecitronová šťáva
Ingredience na polevu
4 ksvejce200 gkr. cukr250 gmáslo1 bal.smetana ke šlehání300 gpolohrubé mouky1 ksprášek do pečivadle potřebypotravinářská barva - červená
Vajíčka šleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozdělíme na 2 části, druhou přibarvíme barvivem.
Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme bílé těsto. Na bílé těsto navrstvíme růžové těsto, pěkně uhladíme a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů
(30 minut)dozlatova.
350 mlvoda200 mlmalinový sirup200 mlrum
Upečené těsto zalijeme punčem (voda + sirup + rum).
dle potřebydžem na potření
Korpus překrojíme na polovinu a slepíme ho džemem. Povrch polijeme polevou, pocákáme čokoládou.
100 gcukr moučka1 lžícehorká voda1 lžícecitronová šťáva
Vodu a šťávu promícháme a postupně přidáváme cukr. Smícháme hladkou polevu, kterou nalijeme na koláč a necháme zatuhnout.