Punčový dort

400 kcal · 50 g cukru · 20 g tuku · 5 g proteinu

Lahodný punčový dort s rumovou příchutí.


Ingredience na těsto


Ingredience na punč


Ingredience na polevu


Vajíčka šleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozdělíme na 2 části, druhou přibarvíme barvivem.


Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme bílé těsto. Na bílé těsto navrstvíme růžové těsto, pěkně uhladíme a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů (30 minut) dozlatova.


Upečené těsto zalijeme punčem (voda + sirup + rum).


Korpus překrojíme na polovinu a slepíme ho džemem. Povrch polijeme polevou, pocákáme čokoládou.


Vodu a šťávu promícháme a postupně přidáváme cukr. Smícháme hladkou polevu, kterou nalijeme na koláč a necháme zatuhnout.