Pizza v troubě bez kamene

3889 kcal · 106g cukru · 2440g tuku · 2080g proteinu

Tak tenhle recept vytasíš jenom když by měla přijet tvoje stará.


Ingredience na těsto


Ingredience na omáčku


Potřebné sýry


Předehřejte troubu s grilem na nejvyšší teplotu.


Smíchejte vodu, cukr a droždí v misce a nechte stát několik minut, dokud droždí nezpění.


Přidejte olivový olej, sůl a mouku. Míchejte a hněťte těsto, přidávejte mouku, dokud není těsto hladké a pružné.


Rozdělte těsto na čtyři koule, potřete je olejem a nechte vycházet buď 2 hodiny při pokojové teplotě nebo v chladničce 1-7 dní.


Smíchejte ingredience na omáčku.


Rozválejte těsto na pomoučeném povrchu, potřete olivovým olejem a položte na rozpálený rošt v troubě, olejem dolů.


Pečte pod grilem 3 minuty, dokud není těsto zezlátlé s několika spálenými skvrnami, poté otočte a přidejte omáčku a sýry.


Pečte další 3 minuty, dokud není sýr roztavený a zlatavý. Nechte chvíli odpočinout před podáváním.