Pizza v troubě bez kamene
4 pizzy
4 dny
Zdroj
Slané
3889 kcal
·
106g cukru
·
2440g tuku
·
2080g proteinu
Tak tenhle recept vytasíš jenom když by měla přijet tvoje stará.
530 mlteplé vody1 lžícecukru1 lžičkasušeného droždí2 lžíceolivového oleje1 lžícekošer soli600 gchlebové mouky + mouka na vál
Ingredience na těsto
800 mldrcených rajčat2-4 lžíceolivového oleje1 lžičkacukru2 lžičkysušeného oregana
Ingredience na omáčku
680-910 gplnotučné mozzarelly100 gStrouhaný parmezán na posypání
Potřebné sýry
Předehřejte troubu s grilem na nejvyšší teplotu.
530 mlvody1 lžícecukru1 lžičkasušeného droždí
Smíchejte vodu, cukr a droždí v misce a nechte stát několik minut, dokud droždí nezpění.
2 lžíceolivového oleje1 lžicesoli600 gchlebové mouky (+ další podle potřeby)
Přidejte olivový olej, sůl a mouku. Míchejte a hněťte těsto, přidávejte mouku, dokud není těsto hladké a pružné.
olivový olej(pro potření)
Rozdělte těsto na čtyři koule, potřete je olejem a nechte vycházet buď 2 hodiny při pokojové teplotě nebo v chladničce 1-7 dní.
Smíchejte ingredience na omáčku.
mouka(na pracovní plochu)parmezán(na posypání)mozzarella(na posypání)
Rozválejte těsto na pomoučeném povrchu, potřete olivovým olejem a položte na rozpálený rošt v troubě, olejem dolů.
Pečte pod grilem 3 minuty, dokud není těsto zezlátlé s několika spálenými skvrnami, poté otočte a přidejte omáčku a sýry.
Pečte další 3 minuty, dokud není sýr roztavený a zlatavý. Nechte chvíli odpočinout před podáváním.