Pizza v troubě bez kamene
4 pizzy
4 dny
Zdroj
Slané
3889 kcal
·
106g cukru
·
2440g tuku
·
2080g proteinu
Tak tenhle recept vytasíš jenom když by měla přijet tvoje stará.

530 ml
teplé vody1 lžíce
cukru1 lžička
sušeného droždí2 lžíce
olivového oleje1 lžíce
košer soli600 g
chlebové mouky + mouka na vál
Ingredience na těsto
800 ml
drcených rajčat2-4 lžíce
olivového oleje1 lžička
cukru2 lžičky
sušeného oregana
Ingredience na omáčku
680-910 g
plnotučné mozzarelly100 g
Strouhaný parmezán na posypání
Potřebné sýry
Předehřejte troubu s grilem na nejvyšší teplotu.
530 ml
vody1 lžíce
cukru1 lžička
sušeného droždí
Smíchejte vodu, cukr a droždí v misce a nechte stát několik minut, dokud droždí nezpění.
2 lžíce
olivového oleje1 lžice
soli600 g
chlebové mouky (+ další podle potřeby)
Přidejte olivový olej, sůl a mouku. Míchejte a hněťte těsto, přidávejte mouku, dokud není těsto hladké a pružné.
olivový olej
(pro potření)
Rozdělte těsto na čtyři koule, potřete je olejem a nechte vycházet buď 2 hodiny při pokojové teplotě nebo v chladničce 1-7 dní.
Smíchejte ingredience na omáčku.
mouka
(na pracovní plochu)parmezán
(na posypání)mozzarella
(na posypání)
Rozválejte těsto na pomoučeném povrchu, potřete olivovým olejem a položte na rozpálený rošt v troubě, olejem dolů.
Pečte pod grilem 3 minuty, dokud není těsto zezlátlé s několika spálenými skvrnami, poté otočte a přidejte omáčku a sýry.
Pečte další 3 minuty, dokud není sýr roztavený a zlatavý. Nechte chvíli odpočinout před podáváním.