Domácí chléb
1 chléb
4 hodiny
Zdroj
Slané
524 kcal
·
0g cukru
·
6g tuku
·
12g proteinu
Pro všechny lopaty co chtějí péct chleba.

360-390 g
hladké nebo chlebové mouky1/4 lžičky
droždí, suché nebo instantní (1 g)6 g
soli354 ml
horké vody, ne vařící2 lžíce
extra mouky na tvarování
Ingredience
Smíchejte mouku, droždí a sůl ve velké míse. Přidejte vodu a promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
Zakryjte celofánem a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 3 hodin.
Po 3 hodinách bude těsto nadýchané a poseté bublinkami.
Přeneste ho na dobře pomoučněnou plochu a těsto posypte trochou mouky.
Pomocí škrabky těsto 10-12krát přeložte a vytvarujte do hrubé koule.
Vložte ho do mísy vyložené pergamenovým papírem (ne voskovým) a přikryjte utěrkou.
Necháme stát na kuchyňské lince asi 35 minut.
Mezitím vložíme litinový hrnec do i s víkem do studené trouby a předehřejeme ji na 220 °C.
Těsto i s pečícím papírem opatrně vložte do horkého hrnce.
Po 30 minutách pečení odeberte pečicí papír zpod bochíku.
Vraťte do trouby bez poklice a pečte dalších 10-15 minut.
Zabalte bochník do lehce namokřené utěrky na nejméně 15 minut.