Domácí chléb

524 kcal · 0g cukru · 6g tuku · 12g proteinu

Pro všechny lopaty co chtějí péct chleba.


Ingredience


Smíchejte mouku, droždí a sůl ve velké míse. Přidejte vodu a promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.


Zakryjte celofánem a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 3 hodin.


Po 3 hodinách bude těsto nadýchané a poseté bublinkami.

Přeneste ho na dobře pomoučněnou plochu a těsto posypte trochou mouky.

Pomocí škrabky těsto 10-12krát přeložte a vytvarujte do hrubé koule.


Vložte ho do mísy vyložené pergamenovým papírem (ne voskovým) a přikryjte utěrkou.

Necháme stát na kuchyňské lince asi 35 minut.


Mezitím vložíme litinový hrnec do i s víkem do studené trouby a předehřejeme ji na 220 °C.


Těsto i s pečícím papírem opatrně vložte do horkého hrnce.


Po 30 minutách pečení odeberte pečicí papír zpod bochíku.

Vraťte do trouby bez poklice a pečte dalších 10-15 minut.

Zabalte bochník do lehce namokřené utěrky na nejméně 15 minut.